Oldal kiválasztása

JOGI NYILATKOZAT

FUTÁR ADATVÉDELMI NYILATKOZATA

Hatálybalépés dátuma: 2016.10.05

A FleetYou akkor gyűjt Önről adatokat, amikor mobilalkalmazásainkat, honlapjainkat és más online termékeinket, valamint szolgáltatásainkat (együttesen: „Szolgáltatások”) igénybe veszi, egyszersmind egyéb módon együttműködik, valamint kommunikációt folytat velünk.

HATÓKÖR ÉS ALKALMAZÁS

A jelen Nyilatkozat azokra a futárokra, partnernek számító éttermekre és bármely más olyan személyre vonatkozik, amelyek/akik a FleetYou platformját engedéllyel veszik igénybe (együttesen: „Futárok”, illetve külön-külön: „Önök”), egyszersmind európai unió országain belül laknak. Ez a Nyilatkozat nem érvényes azokra a Futárokra, akik az európai unió országain kívül laknak. A Nyilatkozat szintén nem vonatkozik azokra a személyekre, akik alkalmazásunkat vagy a Szolgáltatásainkat veszik igénybe szállítás, kézbesítés vagy egyéb, igény szerinti szolgáltatások igénylésére („Felhasználók”). Amennyiben a Szolgáltatásokkal mind Felhasználóként, mind Futárként kommunikál, akkor rendre a megfelelő adatvédelmi nyilatkozatok érvényesek az Ön különböző együttműködéseire.

ADATGYŰJTÉS

AZ ÖN ÁLTAL NEKÜNK MEGADOTT ADATOK

Olyan információkat gyűjtünk, amelyeket Ön közvetlenül megad nekünk, mint pl. amikor fiókját létrehozza, módosítja, illetve oda bejelentkezik, tőlünk támogatást kér, beleegyezik egy háttérellenőrzésbe, eljuttatja a jogosítványát, a járművével vagy biztosításával kapcsolatos adatokat küld el, illetve más módon kommunikál velünk. Ezeknek az információknak a körébe a következők tartozhatnak: név, e-mail cím, telefonszám, postacím, profilkép, fizetési információk, a forgalmiban szereplő adatok, biztosítási információk, a vezetői engedéllyel kapcsolatos információk és más olyan információk, amelyek esetleges megadása mellett dönt.

SZOLGÁLTATÁSAINKNAK AZ ÖN RÉSZÉRŐL TÖRTÉNŐ IGÉNYBEVÉTELE RÉVÉN GYŰJTÖTT ADATOK.

Amikor Szolgáltatásainkat igénybe veszi, a következő általános kategóriákban gyűjtünk Önről adatokat:

 • Helymeghatározási adatok: Amikor Ön a Szolgáltatásokat szállítás céljából igénybe veszi, pontos helymeghatározási adatokat gyűjtünk a Futár által használt FleetYou – alkalmazásról az úttal kapcsolatban. Amennyiben Ön a FleetYou alkalmazásának lehetővé teszi, hogy a helymeghatározási szolgáltatásokhoz az Ön mobil operációs rendszere által igénybe vett engedélyezési rendszeren („platform”) keresztül hozzáférhessen, pontos helymeghatározási adatokat gyűjthetünk az Ön eszközéről is, amikor az alkalmazás az előtérben vagy a háttérben fut. Hozzávetőleges tartózkodási helyét IP-címéből is ki tudjuk következtetni.
 • A kapcsolatokra vonatkozó adatok: Ha Ön engedélyezi, hogy a FleetYou alkalmazása az Ön eszközén lévő címjegyzékhez az Ön mobilplatformja által használt engedélyezési rendszeren keresztül hozzáférhessen, mi hozzáférhetünk és tárolhatjuk az Ön címjegyzékéből származó neveket és elérhetőségeket, amelyek segítségével, Szolgáltatásaink révén megkönnyíthető a közösségi érintkezés csakúgy, mint bármely más, a jelen Nyilatkozatban, illetve a beleegyezés vagy adatgyűjtés időpontjában ismertetett egyéb célra.
 • Tranzakciós adatok: A Szolgáltatásainknak az Ön részéről történő igénybevételével kapcsolatos tranzakciós részleteket gyűjtjük, beleértve az igényelt szolgáltatás típusát, a nyújtott szolgáltatás dátumát és időpontját, a felszámított összeget, a kiszállított címeket és egyéb fontos tranzakciós részleteket. Ezenkívül, ha valaki az Ön promóciós kódját használja, az Ön nevét az érintett személyhez társíthatjuk.
 • Az alkalmazással és beállításokkal kapcsolatos adatok: Adatokat gyűjtünk azzal kapcsolatban, hogyan kommunikál Ön és a weboldal látogatói Szolgáltatásainkkal, valamint melyek a kifejezett preferenciák, illetve a választott beállítások. Bizonyos esetekben mindezt cookie-k, pixel tagek és olyan hasonló technológiák segítségével tesszük, amelyek egyedi azonosítókat hoznak létre, illetve tartanak fenn.
 • Az eszközökkel kapcsolatos adatok: Adatokat gyűjthetünk az Ön mobileszközéről beleértve pl. a hardver modelljét, az operációs rendszert és verziót, fájlneveket és verziókat, az előnyben részesített nyelvet, az egyedi eszközazonosítót, a reklámazonosítókat, a sorozatszámot, az eszköz mozgásával kapcsolatos információkat és a mobilhálózattal kapcsolatos információkat.
 • Hívási és SMS-adatok: Szolgáltatásaink megkönnyítik a Felhasználók és a Futárok közötti kommunikációt. E szolgáltatás megkönnyítésével kapcsolatban hívási adatokat kapunk, beleértve a hívás vagy az SMS-üzenet dátumát és időpontját, a felek telefonszámát, valamint az SMS-üzenet tartalmát.
 • Naplóadatok: Amikor Ön a Szolgáltatásokkal kommunikál, gyűjtjük a kiszolgáló naplóadatait, amelyek olyan adatokat tartalmazhatnak, mint az eszköz IP-címe, a hozzáférési dátumok és időpontok, az alkalmazási funkciók vagy a megtekintett oldalak, az alkalmazások összeomlása és egyéb rendszertevékenység, a böngésző típusa, valamint a harmadik félhez tartozó azon weboldal vagy szolgáltatás, amelyet Ön a Szolgáltatásainkkal való kommunikáció előtt igénybe vett.

FONTOS ADATOK A PLATFORMENGEDÉLYEKKEL KAPCSOLATBAN

A legtöbb mobilplatform (iOS, Android stb.) azon eszközadatok bizonyos típusát határozza meg, amelyekhez az Ön beleegyezése nélkül az alkalmazások nem férhetnek hozzá. Ugyanakkor ezeknek a platformoknak más és más engedélyezési rendszerük van az Ön beleegyezésének a megszerzése szempontjából. Az iOS-platform először akkor figyelmezteti, amikor a FleetYou alkalmazása engedélyt kér a bizonyos típusú adatokhoz való hozzáférésre, majd hagyja, hogy Ön a szóban forgó kérést jóváhagyja (illetve ne hagyja jóvá). Az Android-eszközök Önt azokról az engedélyekről értesítik, amelyeket az FleetYou alkalmazása még azelőtt szorgalmaz, hogy Ön első alkalommal használná az alkalmazást, az alkalmazásnak az Ön részéről történő igénybevétele pedig az Ön részéről beleegyezést jelent.

AZ ÁLTALUNK EGYÉB FORRÁSOKBÓL GYŰJTÖTT ADATOK

Adatokat más forrásokból származóan is kaphatunk, amelyeket összevonunk a Szolgáltatásainkon keresztül gyűjtött adatokkal. Például:

 • Ha úgy dönt, hogy FleetYou-fiókjára fizetésszolgáltató vagy valamely közösségi médiának a szolgáltatása (pl., Facebook) segítségével hivatkozik, hozza azt létre, illetve jelentkezik be oda, vagy amennyiben Ön külön alkalmazással, illetve honlappal van kapcsolatban, amely egyébként a mi API-nket használja (vagy amelynek API-jét mi használjuk), előfordulhat, hogy az Önnel vagy az Ön csatlakozásaival kapcsolatos adatokat az említett weboldalról vagy alkalmazástól kapjuk.
 • Ha igény szerinti szolgáltatásokat kér, előfordulhat, hogy Futárjainak a Felhasználók által eljuttatott minősítést küldenek nekünk, miután Önnek szolgáltatásokat nyújtottak.
 • Ha Ön más minőségben, pl. Futárként vagy az általunk biztosított más alkalmazások felhasználójaként is kommunikál a Szolgáltatásainkkal, előfordulhat, hogy az említett információkat egyesítjük vagy társítjuk azokkal az információkkal, amelyeket – az Ön Felhasználói minőségében – Öntől gyűjtöttünk.

AZ ADATOK FELHASZNÁLÁSA

Az általunk Önről gyűjtött adatokat a következő célra használhatjuk:

 • Szolgáltatásaink nyújtása, fenntartása és színvonaluk javítása, beleértve pl. a kifizetések megkönnyítését, az elismervények elküldését, az Ön által igényelt termékekről való gondoskodást és szolgáltatások nyújtását (valamint az ehhez kapcsolódó adatok elküldését), az új funkciók kifejlesztését, ügyfélszolgálat biztosítását a Felhasználók és a Futárok számára, a biztonsági funkciók kifejlesztése, a felhasználók hitelesítése, valamint termékfrissítések, illetve adminisztrációs üzenetek elküldése;
 • Belső műveletek végrehajtása, beleértve például a következőket: a csalások vagy a Szolgáltatásunkkal való visszaélések megelőzése; a szoftverhibák és a működési rendellenességek hibaelhárítása; adatelemzés, vizsgálat és kutatás végrehajtása; valamint az alkalmazási és tevékenységi trendek figyelemmel kísérése, egyszersmind elemzése;
 • Olyan kommunikáció küldése, amelyről úgy gondoljuk, hogy az Ön számára érdekes, beleértve a FleetYou és más vállalatok termékeivel, szolgáltatásaival, promócióival, híreivel és eseményeivel kapcsolatos adatokat, amennyiben ez a helyi alkalmazandó jogszabályok értelmében megengedhető; valamint a versenyek, sorsjátékok vagy egyéb promóciós bejegyzések feldolgozása, végül pedig a minden ehhez kapcsolódó jutalomdíjnak való megfelelés;
 • A Szolgáltatások személyre szabása és színvonaluk javítása, beleértve a funkciók, a tartalom, a közösségi kapcsolatok, a hivatkozások és reklámok biztosítását vagy az ezekre tett javaslatot.

Az ebben a Nyilatkozatban ismertetett információkat továbbíthatjuk más országokba, azokat az említett helyeken feldolgozhatjuk és tárolhatjuk, amely országok esetében egyébként előfordulhat, hogy az adatvédelmi jogszabályok kevésbé védő jellegűek, mint abban a régióban, ahol Ön lakik. Abban az esetben, ha ez a helyzet, megfelelő intézkedéseket teszünk, hogy az Ön személyes adatait a jelen Nyilatkozatnak megfelelően védjük.

ADATOK MEGOSZTÁSA

Előfordulhat, hogy az Önnel kapcsolatos adatokat az ebben a Nyilatkozatban vagy az adatgyűjtés, illetve -megosztás időpontjában ismertetettek szerint megosztjuk, beleértve az alábbiakat is:

SZOLGÁLTATÁSAINKON KERESZTÜL

Az Ön adatait megoszthatjuk:

 • Az Ön adatait megoszthatjuk:
 • A Futárokkal, hogy lehetővé tegyék számuk az Ön által igényelt Szolgáltatások nyújtását. Például, megosztjuk az Ön nevét, fotóját (ha küldött ilyet), a Futárok által a Felhasználóra nézve megadott átlagos minősítést, valamint az utasfelvételi és/vagy az úti céllal kapcsolatos helymeghatározást a Futárokkal;
 • Harmadik felekkel, hogy Önnek olyan szolgáltatást nyújtsanak, amelyet Ön az egy harmadik fél vagy mi általunk kialakított partnerség vagy promóciós ajánlat révén kért;
 • A nyilvánossággal, amennyiben Ön a tartalmat nyilvános fórumon teszi közzé, pl. blokkhoz fűzött megjegyzések, a közösségi médiákon alkalmazott posztok vagy Szolgáltatásaink egyéb olyan jellemzői formájában, amelyek nyilvánosan megtekinthetők;
 • Harmadik felekkel, akik esetében Ön úgy dönt, hogy lehetővé teszi számunkra az adatok megosztását, vagyis pl. egyéb alkalmazások vagy honlapok, amelyek API-nkkel vagy Szolgáltatásainkkal összeépülnek, illetve az olyan API-vel vagy Szolgáltatással rendelkező egyéb alkalmazások, illetve honlapok, amelyekkel mi épülünk össze; egyszersmind

EGYÉB FONTOS MEGOSZTÁS

Az Ön adatait megoszthatjuk:

 • Az Ön adatait megoszthatjuk:
 • Az FleetYou leányvállalataival és társult jogi személyeivel, amelyek a mi nevünkben, illetve adatcentralizáció végett és/vagy logisztikai célból nyújtanak szolgáltatásokat vagy folytatnak adatfeldolgozást;
 • Azon beszállítókkal, tanácsadókkal, marketinges partnerekkel és egyéb szolgáltatókkal, amelyeknek az említett adatokhoz hozzá kell férniük munkájuknak a mi nevünkben történő elvégzése érdekében;
 • Válaszul egy az illetékes hatóság által történő tájékoztatáskérésre, amennyiben úgy véljük, hogy a közzététel megfelel minden alkalmazandó jogszabálynak, rendelkezésnek vagy jogi eljárásnak, illetve a közzétételt a felsoroltak egyébként megkövetelik;
 • A jogalkalmazás területén dolgozó tisztviselőkkel, hatóságokkal vagy más harmadik felekkel, ha úgy hisszük, hogy az Ön intézkedései összeegyeztethetetlenek a Felhasználókkal kötött megállapodásainkkal, szolgáltatási feltételeinkkel vagy irányelveinkkel, illetve azzal a céllal, hogy az FleetYou vagy mások jogait, tulajdonát, illetve biztonságát védjük;
 • Minden fúzióval, a vállalati vagyon eladásával, konszolidációval vagy szerkezetátalakítással, finanszírozással, illetve vállalatunk teljes egészének vagy egy részének a más vállalat által vagy más vállalatba történő felvásárlásával kapcsolatosan, illetve a felsoroltakhoz kapcsolódó tárgyalások során;
 • Ha egyébként Önt értesítjük, Ön pedig a megosztása beleegyezik; valamint
 • Összevont és/vagy névtelen formában, amely ésszerű körülmények között nem használható fel az Ön azonosítására.

KÖZÖSSÉGI MEGOSZTÁSI JELLEMZŐK

A Szolgáltatások összeépülhetnek a közösségi megosztási funkciókkal és más hasonló eszközökkel, amelyek lehetővé teszik, hogy Ön a Szolgáltatásainkon végrehajtott intézkedéseit megoszthassa más alkalmazásokkal, weboldalakkal vagy médiumokkal, illetve fordítva. Az említett funkcióknak az Ön részéről történő felhasználásával lehetővé válik az adatok megosztása az Ön barátaival vagy a nyilvánossággal, éspedig az Ön által a közösségi megosztást biztosító szolgáltatásnál alkalmazott beállításoktól függően. Lásd az említett közösségi megosztási szolgáltatások adatvédelmi irányelvét az azzal kapcsolatos további adatok tekintetében, hogyan kezelik az Ön által nekik megadott vagy rajtuk keresztül megosztott adatokat.

A MÁSOK ÁLTAL NYÚJTOTT ELEMZÉSI ÉS REKLÁMSZOLGÁLTATÁSOK

Engedélyezhetjük másoknak, hogy a célközönség tekintetében méréseket, illetve elemzési szolgáltatásokat nyújtsanak számunkra, és így a mi nevünkben reklámokat szolgáltathassanak az interneten, egyszersmind hogy az említett reklámok teljesítményét nyomon követhessék, egyszersmind azt jelentésekben összefoglalhassák. Az említett jogi személyek alkalmazhatnak cookie-kat, webes jeleket, SDK-kat és más technológiákat az Ön eszközének az azonosítására, amikor Ön weboldalunkat felkeresi, és Szolgáltatásainkat igénybe veszi, valamint olyankor, ha Ön más online weboldalakat és szolgáltatásokat keres fel.

AZ ÖN VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGEI

FIÓKADATOK

Saját fiókadatait bármikor javíthatja, ha online vagy az alkalmazáson belüli fiókjába bejelentkezik. Amennyiben fiókját meg kívánja szüntetni, küldjön e-mailt nekünk ide: hello@fleetyou.com Vegye figyelembe, hogy bizonyos esetekben bizonyos Önnel kapcsolatos adatokat a jogszabályokban előírtak szerint, illetve a jogszabályban megengedett mértékig jogszerű üzleti célból megőrizhetünk. Például, ha Önnek a fiókjához kötődő számláján rendelkezésre álló összeg vagy tartozás van, illetve amennyiben úgy véljük, hogy Ön csalást követett el vagy feltételeinket megsértette, szorgalmazhatjuk a problémának a még azelőtt történő megoldását, hogy az Ön adatait törölnénk.

HOZZÁFÉRÉSI JOGOK

A FleetYou betartja az egyénnek az általa az alkalmazandó jogszabályokkal összhangban tárolt személyes adatokhoz való hozzáféréssel, azok helyesbítésével és/vagy törlésével kapcsolatos kéréseit.

HELYMEGHATÁROZÁSI ADATOK

Engedélyt kérünk alkalmazásunk esetében a pontos helymeghatározási adatok gyűjtésére az Ön eszközéről, éspedig az Ön mobileszközének az operációs rendszere részéről alkalmazott engedélyezési rendszernek megfelelően. Ha Ön eredetileg ezeknek az adatoknak a gyűjtését engedélyezi, a későbbiekben ezt megtilthatja, amennyiben mobileszközén megváltoztatja a helymeghatározási beállításokat. Ez azonban korlátozza abbeli képességét, hogy Szolgáltatásaink bizonyos funkcióit igénybe vehesse. Ezenkívül, a pontos hely adatai az Ön eszközeiről a mi alkalmazásunk részéről történő gyűjtésének a kikapcsolásával nem korlátozza abbeli képességünket, hogy egy Futár eszközéről az Ön által megtett út helymeghatározási adatait gyűjtsük, sem pedig abbeli képességünket, hogy hozzávetőleges helymeghatározást vezethessünk le az Ön IP-címéből.

ELÉRHETŐSÉGI ADATOK

Engedélyt kérhetünk arra is, hogy alkalmazásunk az Ön eszközéről származó elérhetőségi adatokat gyűjtse és szinkronizálja, éspedig az Ön mobil operációs rendszere által használt engedélyezési rendszernek megfelelően. Ha Ön eredetileg ezeknek az adatoknak a gyűjtését engedélyezi, az iOS-felhasználók a későbbiekben ezt az elérhetőségi beállításoknak az Ön mobileszközén történő megváltoztatásával megtilthatják. Az Android-platform ilyen beállítást nem kínál.

PROMÓCIÓS KOMMUNIKÁCIÓ

Dönthet a tőlünk származó promóciós üzenetek fogadásának az elutasítása mellett, amennyiben az említett üzenetek között szereplő utasításokat követi. Ha úgy dönt, hogy elutasítja ezt, akkor továbbra is küldhetünk nem promóciós jellegű közleményeket, mint pl. az Ön fiókjával, az Ön által kért Szolgáltatásokkal, vagy a mi folyamatos kapcsolatainkkal kapcsolatos közleményeket.

VÁLTOZTATÁSOK A NYILATKOZATBAN

Ezt a Nyilatkozatot időről időre megváltoztathatjuk. Ha jelentős változtatásokat hajtunk végre az Ön személyes adatainak kezelésében, illetve ilyen jelentős változtatásokat a Nyilatkozaton hajtunk végre, akkor a Szolgáltatásokon keresztül, illetve valamilyen más eszköz (pl. e-mail) segítségével fogjuk Önt értesíteni. A Szolgáltatásoknak az említett értesítést követően az Ön részéről történő folyamatos igénybevétele az Ön részéről a változtatásokba való beleegyezést jelenti. Arra bátorítjuk, hogy időnként tekintse meg a Nyilatkozatot az adatvédelmi gyakorlatunkkal kapcsolatos legfrissebb információk megtekintése végett.

ELÉRHETŐSÉGÜNK

Ha Önnek bármilyen kérdése van a jelen Adatvédelmi nyilatkozattal kapcsolatban, forduljon hozzánk a következő e-mail címen: hello@fleetyou.com, illetve írjon nekünk a következő címre: Magyarország, Pécs, Jókai u. 10. Pf.200